Afis 9 mai

Ziua Europei 2014

Ziua Europei din acest an a însumat o serie de evenimente pe durata a 3 zile, în orașele București, Sibiu, pe Litoralul românesc și în alte orașe din România organizate cu scopul de a aduce mai aproape de publicul larg istoria, structura, politicile și importanța Uniunii Europene în viaţa cetăţenilor săi.

Manifestarile dedicate Zilei Europe, organizate de Reprezentanţa Comisiei Europene în România au debutat la Mangalia, pe 2 mai, în Portul turistic.

La evenimentul din Mangalia au participat copii și adulți de toate vârstele. În deschiderea evenimentulu a cântat corul de copii ”Callatis Mangalia România”. De asemenea au fost organizate pentru copii concursuri cu premii, și o expoziție de desene. După încheierea evenimentului, participanții au fost invitați la bordul yacht-ului Heraclea, decorat cu steagurile Uniunii Europene pentru o plimbare în largul Mării Negre.  Manifestarea a fost organizată în colaborare cu Primăria Mangalia.

Galerie foto Mangalia

Mangalia 6

În Bucuresti, Ziua Europei a fost sărbătorită vineri, 9 mai, în 21 de stații de metrou, prin reprezentarea a 21 din 28 dintre din ţările membre, prin muzică, dans şi produse specifice, de la patiserie franţuzească, la cărţi poliţiste suedeze.

În intervalul 16:00 – 19:00, bucureștenii au fost întâmpinați în cele 21 de stații de către reprezentanți ai ambasadelor și institutelor culturale ale statelor membre UE și ai altor instituții, cu informații despre cultura și tradițiile țărilor respective.

Trecătorii au avut ocazia să participe, de asemenea, la diferite activități culturale, precum: proiecții de film de scurt metraj, un proiect electronic ce transpune mișcările trecătorilor în pixeli, expoziții de pictură și fotografie, degustare de produse tradiționale, muzică și dansuri specifice statelor membre UE.

Stațiile de metrou în care au fost organizate simultan aceste acțiuni au fost: Piața Iancului, Ștefan cel Mare, Piața Victoriei (tronsoanele 1 și 2), Basarab, Grozăvești, Eroilor, Izvor, Timpuri Noi, Pipera, Aurel Vlaicu, Aviatorilor, Piața Romană, Piața Universității, Piața Unirii (tronsoanele 1 și 2), Tineretului, Piața Sudului, Politehnică, Păcii.

Pe tot parcursul lunii mai, un metrou cu simbolurile europene a circulat pe magistralele din București.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu METROREX, ambasadele și institutele culturale ale țărilor membre UE, Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Muzeul Ţăranului Român, Ministerul Fondurilor Europene şi Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret.

Galerie foto București

buc 27

Sâmbătă 10 mai, Piaţa Mare din Sibiu a fost gazda unei expoziţii de artă şi a unor concerte susţinute de elevi ai Liceului de Artă din oraş. Manifestările din program au inclus mai multe momente artistice (cor live, recital de percuție, taraf) și o expoziție de tablouri și sculpturi realizate din material finit (piatră, lemn, metal) realizate de elevii Liceului de Artă din Sibiu. Spectatorii prezenţi au participat şi la diverse concursuri de cunoştinţe pe teme europene răspunsurile corecte fiind răsplătite cu premii. Evenimentul a fost organizat alături de Primăria Municipiului Sibiu, Casa de Cultură și Liceul de Artă din Sibiu.

Galerie foto Sibiu

Sibiu 8

 

 

« « Previous Post | Next Post » »