Rural 300x200

Rural Fest

Duminică 14 septembrie, și-au dat întâlnire la RuralFest, peste 150 de producători, meșteșugari, artizani și alți iubitori ai satului românesc. Evenimentul și-a propus să redescopere satul românesc, din Moldova și Transilvania, până în Oltenia, Dobrogea și Muntenia, cu gustul, tradițiile și poveștile fiecărei regiuni.

RuralFest a inclus atracții pentru toate vârstele: o minifermă de animale, ateliere de meșteșuguri tradiționale, expoziții cu vânzare, demonstrații de gătit, o paradă a costumelor populare, dansuri folclorice, jocuri și concursuri cu premii. Sărbătoarea s-a încheiat în ritmuri de horă pe muzică de taraf.

Evenimentul a facut parte din campania de comunicare a Comisiei Europene „Politica Agricolă Comună – Pentru rădăcini mai puternice”, campanie desfăşurată în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. RuralFest este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, împreună cu partenerii săi în acest eveniment.

RuralFest s-a desfășurat pe Șos. Kisellef – pe porțiunea dintre Piața Victoriei și intersecția cu Bd Arhitect Ion Mincu și a găzduit:

Un târg pentru producători și artizani; o microfermă de animale; expoziții cu vânzare de produse tradiționale, naturale sau ecologice (pictură pe sticlă, produse meșteșugărești din răchită, ii și cămăși cu motive populare, țesături tradiționale, fotografii); demonstrații meșteșugărești (construcție de bărci – în colțul dedicat Deltei Dunării , țesut sau broderie, obiecte tradiționale din lemn sau ceramică, sticlă sau fier); standuri de informare și activități ale ambasadelor statelor membre UE în România, inclusiv dansuri tradiționale grecești și irlandeze; jocuri, concursuri, program artistic (paradă a costumelor populare, scenete cu personaje tradiționale de basm, dansuri populare, o demonstrație de tulnice și o mare horă la finalul evenimentului); ateliere pentru copii; ateliere de gătit tradițional și slow food; degustare de produse, cu sau fără vânzare (produse apicole și preparate alimentare – sarmale, prepelițe și gulaș la ceaun, borș și grătar de pește, poale-n brâu).

Galerie foto RuralFest

rural 5

« « Previous Post | Next Post » »