Amman featured

Expoziția “1814 Anul Miracolelor” 1814-2014 Bicentenar Constituția Norvegiei

Chelgate a organizat vernisajul expoziției de postere ”1814, Anul Miracolelor” pentru Ambasada Regală a Norvegiei în România, în parteneriat cu Muzeul Municipiului București și Muzeul Theodor Aman sâmbătă, 18 octombrie 2014, la ora 11:00, la Muzeul Theodor Aman, pentru celebrarea a 200 de ani de la adoptarea Constituției Norvegiei.

Doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador al Norvegiei în România, a deschis acest eveniment alături de domnul Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București. La eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic, mass media, societății civile și mediului academic.

Pe parcursul unui an turbulent, Norvegia a adoptat prima constituție la data de 17 mai 1814. În acest an Norvegia a devenit independentă față de Danemarca și a intrat într-o uniune cu Suedia. Uniunea celor două țări a durat până în anul 1905. Constituția Norvegiei este cea mai veche din Europa aflată încă în uz. Acesta a suferit mai multe amendamente, dar nu a fost niciodată înlocuită cu un nou act constituțional.

Scopul acestei expoziții a fost de a oferi publicului român o privire de ansamblu asupra celor mai importante evenimente politice din 1814, precum și de a prezenta unele dintre punctele centrale ale Constituției Norvegiei în forma sa actuală.

« « Previous Post | Next Post » »