zilele invatarii permanente

„Europa, casa noastră”, la târgul „Zilele învățării permanente”

Campania „Europa, casa noastră” a fost prezentă cu un stand în cadrul târgului “Zilele învățării permanente”, organizat de Ministerul Educației și dedicat activității extra-școlare la Palatul Copiilor din capitală.

Târgul este la prima ediție și la el au participat instituții școlare de stat și particulare, organizații neguvernamentale, companii private cu activități dedicate copiilor. Ținta acestui târg educațional co-finanțat din fonduri europene este dezvoltarea sistemului de învățământ de stat.

Târgul se adresează tuturor școlarilor și preșcolarilor de la 5 la 18 ani. Pe lângă spații expoziționale unde instituțiile participante și-au prezentat oferta, au fost organizate mai multe workshop-uri pe teme ca inteligența emoțională prin fotografie, ilustrație de carte, educație prin mișcare, jocuri prin pictură și o tombolă cu premii.

„Europa, casa noastră” este o campanie de informare şi comunicare anuală menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar. Campania este implementată în numele şi sub îndrumarea Reprezentanţei Comisiei Europene în România, de către Chelgate Public Affairs & Public Relations.

Campania, deschisă tuturor şcolilor şi liceelor din România, oferă informații elevilor şi profesorilor despre istoria, prezentul şi viitorul UE, despre priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi despre posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre.

Campania „Europa, casa noastră” are două componente principale:

–      Vizitele în scolile generale unde elevii primesc informaţii despre Uniunea Europeană prin intermediul comunicatorilor:  moderatori desemnaţi de Chelgate şi invitaţi speciali (personalităţi publice, scriitori, profesori, precum şi personalităţi locale propuse de şcoli).

–      Concursul Lider European, pentru licee. Echipa de comunicatori susține prezentări pe teme europene, leadership si public speaking în liceele din România. Prin concurs, liceenii sunt încurajați să identifice probleme cu care se confruntă comunitatea lor și să realizeze proiecte care să pună bazele rezolvării acestor probleme, aducând o schimbare în bine comunității.

 

« « Previous Post | Next Post » »

Leave a Reply

Your email address will not be published.